NOVO ŠOLSKO LETO – NOVE VREDNOTE

V šolskem letu 2017/2018 nadaljujemo s projektom ŽIVIMO VREDNOTE. Osredotočili se bomo na nove štiri vrednote – PRIJATELJSTVO, SOLIDARNOST, SPOŠTOVANJE in NARAVA.
Prepričani smo, da bomo skupaj z 8 krogi odličnosti in poudarjanjem vrednot skrbeli za naš lepši vsakdan. Podpirajte nas pri tem tudi vi.

DRUGOŠOLCI, PETOŠOLCI IN SOLIDARNOST

Simbol solidarnosti je vetrnica in prav vetrnico so v sklopu projekta Živimo vrednote skupaj izdelovali učenci 2. in 5. razreda.
Svoje izdelke so na koncu tudi preizkusili (v takrat še zimskih razmerah), vi pa si lahko ogledate nekaj fotografij.

SOLIDARNOST in PRIJATELJSTVO

V prvem delu šolskega leta bodo več pozornosti vrednotam namenili učenci 1., 2., 5., 8. in 9. razreda.
Na področju SOLIDARNOSTI bodo s skupnimi aktivnostmi sodelovali drugošolci in petošolci. Prvošolci, osmošolci in devetošolci pa se bodo združili v PRIJATELJSTVU.

Za začetek pa se že vsak petek v času glavnega odmora prepuščamo zvokom skladb, ki nas vabijo k omenjenim vrednotam. Trenutke nam s svojimi skladbami polepšajo naslednji izvajalci: Beatles – With a little help of my friends, USA for Africa – We are the world, Birdy – People help the people, Wiz Khalifa feat Charlie Puth – See you again, Čuki – Zgodba o prijateljstvu, Andrej Šifrer – Za prijatelje, Queen – Friends will be friends, War – Why can’t we be friends, Ross Lynch & Laura Marano – You can come to me, Justin Bieber & Bloodpop – Friends, Bruno Mars – Count on me, Pop Design – Zbogom, moja lepa dolenjska vas, Ko si na tleh, Dolinarji – Za vedno prijatelja, Ditka – Ne bodi kot drugi, Hazard – Vsak je sam in Naša četica koraka.

SOLIDARNOST

PRIJATELJSTVO

SPOŠTOVANJE

NARAVA